header banner
Default

De Lazarus Group uit Noord-Korea heeft meer dan $40 miljoen aan Bitcoin verzameld


Uit recente informatie blijkt dat het hackerscollectief Lazarus Group uit Noord-Korea een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency bezit, met een totale waarde van maar liefst $47 miljoen, waarvan het merendeel in Bitcoin is.

Ongeveer miljoen aan crypto’s in bezit

Volgens gegevens verzameld door Dune Analytics, een dochteronderneming van 21Shares, tonen portefeuilles die worden geassocieerd met de Lazarus Group momenteel een totale waarde van ongeveer $47 miljoen aan digitale activa. Dit omvat $42,5 miljoen aan Bitcoin, $1,9 miljoen aan Ethereum, $1,1 miljoen aan Binance Coin, en nog eens $640.000 aan stablecoins, voornamelijk in de vorm van Binance USD.

Het lijkt er echter op dat de hoeveelheid cryptocurrency is afgenomen ten opzichte van de $86 miljoen die de groep op 6 september bezat, slechts enkele dagen na de Stake.com-hack waarbij Lazarus betrokken was.

Volgens het rapport volgt het Dune-dashboard 295 portefeuilles die zijn geïdentificeerd door het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) en het Office of Foreign Assets Control (OFAC) als eigendom van de hackgroep.

Breakdown_Lazarus

Geen privacycoins in bezit

Opvallend genoeg blijkt dat de groep geen gebruik maakt van privacygerichte cryptocurrencies zoals Monero, Dash, of Zcash, die doorgaans aanzienlijk moeilijker te traceren zijn.

Intussen blijven de cryptocurrency-wallets van Lazarus buitengewoon actief, met de meest recente transactie geregistreerd op 20 september.

21.co heeft ook opgemerkt dat het vermogen van de groep waarschijnlijk veel groter is dan wat momenteel is gerapporteerd. Het rapport benadrukte: “Wij moeten benadrukken dat dit een conservatieve schatting is van het crypto-eigendom van de Lazarus Group, gebaseerd op openbaar beschikbare informatie.”

Een aantal hacks vanaf de Lazarus Group

In september eerder dit jaar voerde de Lazarus Group een aanval uit op de cryptocurrency-beurs CoinEx, waarbij de beurs naar schatting minstens $55 miljoen verloor.

De FBI heeft Lazarus ook aangewezen als de verantwoordelijke partij voor de hacks van Alphapo, CoinsPaid en Atomic Wallet. Deze hacks hebben gezamenlijk meer dan $200 miljoen opgeleverd voor de groep in 2023.

Desondanks heeft Chainalysis gemeld dat het aantal crypto-diefstallen door groepen gelinkt aan Noord-Korea aanzienlijk is afgenomen, met een daling van maar liefst 80% ten opzichte van 2022. Tot medio september hadden deze gelinkte groepen in totaal $340,4 miljoen aan cryptocurrency gestolen, wat een aanzienlijke afname is ten opzichte van het recordbedrag van $1,65 miljard dat ze in 2022 aan digitale activa hadden buitgemaakt.

Eind vorige week hebben de Amerikaanse federale autoriteiten gewaarschuwd voor een ‘aanzienlijk risico’ op mogelijke aanvallen op Amerikaanse gezondheidszorg- en volksgezondheidssectorentiteiten door de Lazarus Group.

Sources


Article information

Author: Joseph Larson

Last Updated: 1698086282

Views: 1246

Rating: 4.3 / 5 (79 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Larson

Birthday: 1990-09-01

Address: 916 Nicholas Lock Suite 649, Murraybury, NY 05573

Phone: +3804709636692273

Job: Police Officer

Hobby: Surfing, Quilting, Crochet, Bird Watching, Bowling, Chess, Cooking

Introduction: My name is Joseph Larson, I am a irreplaceable, unyielding, lively, daring, sincere, Precious, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.