header banner
Default

Android 14: De vigtigste nyheder og tidshorisont ved udgivelsen


I forbindelse med lanceringen af Pixel 8-serien og Pixel Watch 2, lancerede Google også Android 14, der nu er klar til installation på udvalgte mobiltelefoner. Vi tager her et kig på de store nyheder i Android 14 samt hvilke mobiltelefoner det kommer til og hvornår.

Se også: Test af nyeste Android-telefoner

Hvad er nyt i Android 14?

Det er en spændende tid for dig med en Android-telefon, når en ny version af softwaren er på vej ud. Sidste år kom Android 13 med flere store nyheder, og nu er det blevet tid til nye funktioner med Android 14.

Men hvad er egentlig nogle af de brugbare store nyheder i Android 14? Lad os tage et kig på dem.

Gør din mobil mere personlig

VIDEO: Android 14 Official Update: Everything New!
9to5Google

Med Android 14 introduceres flere muligheder i form af personalisering af softwaren, hvor der kan vælges mellem et vælg af farver, genveje, stile og mere.

Man kan også vælge genveje på låseskærmen, som kamera, Wallet, Home, forstyr ikke og flere, så man har hurtig adgang til de mest brugte genveje direkte fra låseskærmen.

Vælg mellem et nyekuraterede låseskærmskabeloner til skrifttyper, widgets, farver og formater. Disse muligheder bruger AI til at justere skærmen baseret på din situation. Hvis vejret f.eks. pludselig bliver værre, vil vejr-widget’en på din låseskærm blive mere fremtrædende.

Hvis man foretrækker en mindre farverig brugerflade, indeholder Android 14 et monokromatisk tema.

Længere batteritid

VIDEO: Top 14 features in Android 14
Android

Google har gjort en seriøs indsats for at forbedre Androids effektivitet og reducere strømforbruget. Ændringer i styresystemets håndtering af baggrundsopgaver, downloads og uploads samt et par andre justeringer skulle gøre det muligt for Android-ejere at få lidt længere batteritid ud af deres smartphones.

Se også: Brugte smartphones med garanti, reklamations- & returret

Tydeligere notifikationer

VIDEO: When Can I Opt Out of the Android 14 Beta and Not Lose My Data?
Explaining Android

Vil du virkelig ikke gå glip af nye notifikationer og beskeder? Android 14 giver dig mulighed for at slå kamerablitz og “skærmblink” til ved indgående notifikationer.

Dette har været tilgængeligt på andre Android-smartphones og iPhones i årevis, men det har ikke været indbygget i selve operativsystemet.

Du kan slå det ene eller det andet til, eller begge dele, og vælge, hvilken farve din skærm skal blinke i.

Bedre privatliv, større sikkerhed

VIDEO: Android14: Ultra HDR
Android

Der er utallige informationer om os på vores mobile enheder. Med Android 14 bliver disse informationer passet endnu bedre på.

Android 14 kommer med “Health Connect”, der er en ny måde at gemme informationer om fitness, sundhed og velvære på ét sted. Disse data er sikkert krypteret på telefonen, hvilket sikrer, at Google eller andre ikke kan se eller bruge dem til noget andet formål. Man kan forbinde og synkronisere et udvalg af foretrukne sundheds- og fitnessapps.

I Android 14 er det også lettere at få indsigt i, hvordan dine data bliver brugt af apps.

Der er mange andre nye funktioner og forbedringer i Android 14. Du kan læse mere om vores favoritter her.

Hvornår kommer Android 14 til min mobil?

Har du tjekket om Android 14 er klar til download på din mobiltelefon? Har du ikke en Pixel-telefon fra Google, er du nok blevet skuffet.

Godt nok er Android 14 lanceret, men der kan gå lidt tid, inden det er klar til download. Google har dog arbejdet tæt med flere Android-producenter, hvilket skulle gøre ventetiden kortere.

Til nyeste topmodeller fra smartphoneproducenter fra Samsung, OnePlus, Xiaomi, Nokia og Motorola forventes Android 14 snart klar. Vi forventer, at de første er klar omkring november/december.

Til OnePlus 11 er det dog muligt, at hente en såkaldt Trial-version af Android 14 nu.

Til ældre og billigere smartphones skal du væbne dig med masser af tålmodighed i forhold til opdateringen til Android 14.

Har du en Google Pixel 4a, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, 7 Pro, Pixel 7a eller Pixel Fold er Android 14 klar til download nu.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Sources


Article information

Author: Stephanie Morales

Last Updated: 1698688442

Views: 849

Rating: 4.3 / 5 (35 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stephanie Morales

Birthday: 1996-03-06

Address: 4654 Watts Rapids, East Anthony, WI 98661

Phone: +4254148142836233

Job: Investment Banker

Hobby: Animation, Horseback Riding, Camping, Calligraphy, Meditation, Chess, Woodworking

Introduction: My name is Stephanie Morales, I am a resolved, honest, sincere, transparent, important, artistic, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.