header banner
Default

Orkanen ramte et populært feriested, og mindst 39 mennesker mistede livet


Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Dødstallet fra den kraftige orkan Otis, som ramte Acapulco på Mexicos sydlige stillehavskyst tidligere på ugen, er steget til 39, oplyser myndighederne lørdag. Det skriver Reuters. Over 220.000 hjem og 80 procent af hotellerne i den store havneby med omkring 640.000 indbyggere, blev ramt af uvejret. Orkanen ramte Acapulco med vindstød på 266 kilometer i timen, og det er en af de værste storme, der nogensinde har ramt den mexicanske stillehavskyst.

Stadig flere unge får tildelt førtidspension

VIDEO: Hva' Du End Hørte
Svend Spyt - Topic

I løbet af de tre første kvartaler i år er der blevet tilkendt over 16.000 nye førtidspensioner. Det er den største stigning i antallet af førtidspensioner for samme periode i de seneste 20 år ifølge brancheorganisationen SMVdanmark. Det skriver Politiken. Samlet set er der i øjeblikket over 243.000 førtidspensionister mod knap 207.000 i 2018. Det er stik imod intentionen i den reform af førtidspensionen, der trådte i kraft i 2013.

Ungarn forbyder unge til international fotokonkurrence

VIDEO: Dotter till en dotter
Eva Hillered - Topic

Ungarns regering har forbudt unge under 18 år at besøge World Press Photo-udstillingen, der vises i Budapest. Det skriver Reuters. Regeringen henviser til, at bestemt billeder i konkurrencen viser LGBT–indhold. Viktor Orban, der er premierminister i Ungarn, indførte i 2021 en lov, der forbyder "visning og promovering af homoseksualitet" i bøger og film, som er tilgængelige for personer under 18.

Dyrenes Beskyttelse med opfordring efter fund af kat

VIDEO: Du er død
Esben Amdisen - Topic

En kat, der havde syv hagl i hovedet, er blevet fundet i Hagsholm Skov i meget dårlig tilstand. Det skriver TV 2 Østjylland. Dyrenes Beskyttelse modtog katten, der endte med at blive aflivet. Flemming Nielsen fra Dyrenes Beskyttelse vurderer, at katten muligvis er blevet skudt med et luftgevær. Det vides ikke, hvorfor katten er blevet skudt. Men hvis man har forsøgt at aflive sin kat, opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at man ikke gør det selv. Man skal søge hjælp andre steder, siger Flemming Nielsen.

Julekalender optages på kulturattraktion på Lolland

VIDEO: Tider på Rolsøy
Various Artists - Topic

'Tidsrejsen 2', som er DRs julekalender i 2024, er delvist optaget på Middelaldercentret i Sundby på Lolland. Det bekræfter DR over for Folketidende. Den oprindelige julekalender 'Tidsrejsen' blev sendt første gang i 2014 og får altså en efterfølger til næste år.

Mand dræbt af skud afgivet af politiet

VIDEO: Sådan Er Det Altid
Tømrerclaus - Topic

Midt- og Vestjyllands Politi har lørdag eftermiddag afgivet skud mod en mand på gaden i Holstebro, og nu er manden afgået ved døden. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. Den uafhængige Politiklagemyndighed har overtaget sagen. Politiet skriver, at der blev givet førstehjælp, og efterfølgende blev manden fløjet med lægehelikopter til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor manden efterfølgende afgik ved døden.

Person stukket ned midt i København

VIDEO: Å Gud, send ut ditt ord
Johan Muren - Topic

En person er blevet stukket med kniv i København. Det oplyser Københavns Politi på det sociale medie X. Politiet skriver, at de er til stede på Vimmelskaftet 39 i Indre By i København, hvor personen blev stukket ned. Området er afspærret, og politiet opfordrer derfor folk til at finde alternative veje. TV 2 forsøger at få en kommentar fra Københavns Politi.

Superligakamp afbrudt af demonstrant

VIDEO: Katolikkens Død
Den Mørke Skogen - Topic

Superligakampen mellem FC København og Hvidovre IF i parken blev kortvarigt afbrudt af en baneløber, der brugte anledningen til at gøre opmærksom på situationen i Gazastriben. Det skriver TV 2 Kosmopol. Baneløberen var iført en t-shirt med det palæstinensiske flag. Ifølge mediet foregik hændelsen ganske udramatisk, og baneløberen blev eskorteret væk af sikkerhedsvagterne.

Strejkende Tesla-ansatte trues med fyreseddel

VIDEO: Mørketid
Tungtvann - Topic

Siden natten til fredag har ansatte på Teslas fabrikker i Sverige strejket. Og nu truer Tesla med at opsige de strejkende ansatte og planlægger åbenbart at indsætte arbejdskraft, som bryder strejken. Det skriver Dagens Nyheter, der har oplysningerne fra fagforeningen IF Metall. Ifølge fagforeningen nægter Tesla at indgå en kollektiv aftale.

Politi har affyret skud mod "voldsom" mand

VIDEO: SPISER KUN SORT MAD EN HEL DAG!
Christopher Stampe

Midt- og Vestjyllands Politi afspærrer i øjeblikket et område af Holstebro centrum, og i forbindelse med en anholdelse har politiet affyret skud mod en mand. Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi over for TV MIDTVEST. Ifølge Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, så har vidner fortalt dem, at en voldsom mand smadrede ruder ved butikkerne i centrum.

Politi afspærrer centrum i vestjysk by

VIDEO: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) [Official music video HD]
TV Norge

Midt- og Vestjyllands Politi afspærrer i øjeblikket et område af Holstebro centrum. Det skriver TV MIDTVEST. Ifølge mediet er en redningshelikopter landet omkring Musikteatret i Holstebro. Afspærringen af området er omkring Den Røde Plads, Brotorvet og Musikteateret i Holstebro. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvorfor Midt- og Vestjyllands Politi har afspærret området. TV 2 forsøger at få en kommentar fra politiet.

Uheld på motorvejen

VIDEO: Jamie-Lee Kriewitz - Ghost (Live beim ESC-Vorentscheid)
Digster On Stage

Der er sket et trafikuheld på frakørslen ved E45 Sønderjyske Motorvej mod Flensburg. Det oplyser Vejdirektoratet. Trafikuheldet kan passeres forsigtigt, og derfor opfordrer Vejdirektoratet til, at man nedsætter hastigheden.

Opdateret: Oprydningsarbejdet efter uheldet er afsluttet.

Brand i rækkehus – beboer kørt på sygehuset

VIDEO: Dakmand Per
Tramper Torben

Der var lørdag eftermiddag brand i et rækkehus på Stenhusvej i Holbæk. Det oplyser Jan Bruun, der er indsatsleder hos Vestsjællands Brandvæsen, til Sjællandske Nyheder. Ifølge indsatslederen er husets beboer blevet kørt til tjek på sygehuset for mulig røgforgiftning. Han uddyber, at branden opstod i soveværelset i rækkehuset.

Nye Borgerlige bløder medlemmer

VIDEO: Tramper Torben - Ole Dakøje [Bass Boosted]
DanishBassBoost

Nye Borgerlige bløder medlemmer efter partiets uro og er blevet næsten halveret på under et år. I februar havde partiet ifølge Politiken knap 12.000 betalende medlemmer, mens det nu er nede på 6500. Det fremgår af årsmødet, hvor tallene blev fremlagt under aflæggelsen af regnskabet for partiets bagland, som godkendte det.

Folkeskolelærer politianmeldt af forældre

VIDEO: Onsdagsdans i Tallparken 8 nov 2023 Musik Hedins
52fritte

En lærer fra Rolf Krake Skolen i Holstebro er blevet politianmeldt af et forældrepar, der har et barn på skolen. Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi til Dagbladet Hosltebro Struer. Ifølge TV MIDTVEST, der har talt med en anden forældre, går anklagerne på, at eleverne har oplevet, at læreren har været voldelig, verbal grov og i en episode proppet papir i munden på en elev. TV MIDTVEST har kontaktet skolen, der ikke kan kommentere sagen. Ifølge Dagbladet Holstebro Struer vil læreren heller ikke kommentere sagen.

Mark Rutte melder sig på banen til NATO-toppost

VIDEO: Hvad hvis man lavede 80'er musik... I dag?
DR P3

Den mangeårige hollandske premierminister, Mark Rutte, kalder stillingen som NATO-generalsekretær "meget interessant". Det sker ifølge mediet De Telegraaf lørdag i et interview med det hollandske radioprogram Spuigasten. Han mener selv, at han ville kunne bidrage til posten, men siger samtidig, at det ville være godt, hvis en kvinde blev leder af den vestlige militæralliance.

Politi frigiver nye billeder af voldtægtsmistænkt mand

VIDEO: Anne Nørdsti intervju Lavvotunet Dokka camping Programserien om artister Dansnytt Jan Tore Eriksen
Jan Tore Eriksen

Nordjyllands Politi har offentliggjort nye billeder af den mand, som politiet mistænker for voldtægt og voldtægtsforsøg fredag 20. oktober i Østerådalen i Aalborg. Det er politiets opfattelse, at den mistænkte er af udenlandsk herkomst uden fast tilknytning eller med en løsere tilknytning til Aalborg. Hvis man har oplysninger om manden eller andre oplysninger, skal man kontakte politiet, står der i pressemeddelelsen.

Færge mellem Aarhus og Samsø er ude af drift

VIDEO: Hvid starter. Sådan har det altid været
P3 x Satire

Hurtigfærgen mellem Aarhus og Samsø er igen taget ud af drift, da den har en defekt motor. Det skriver Samsø Rederi på Facebook. Det er kun få måneder, siden færgen sidst var taget ud af drift.

Metangas formentlig årsag til brand i mine

VIDEO: tid til at dø
Runnrest - Topic

Det er formentlig en eksplosion af metangas, som har forårsaget en minebrand i Kasakhstan, der har dræbt mindst 21 personer. Det oplyser selskabet bag minedriften, ArcelorMittal, ifølge nyhedsbureauet AP.

Sources


Article information

Author: Philip Morton

Last Updated: 1699542242

Views: 697

Rating: 3.6 / 5 (95 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Philip Morton

Birthday: 1917-01-28

Address: 3687 Campbell Lane Suite 122, North Patriciaburgh, CT 24755

Phone: +4368300296745372

Job: Article Writer

Hobby: Cycling, Cooking, Robotics, Surfing, Role-Playing Games, Pottery, Drone Flying

Introduction: My name is Philip Morton, I am a valuable, rich, bold, dedicated, Precious, irreplaceable, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.