header banner
Default

Binance heeft niet alleen een topmanager ontslagen, maar het werkt ook niet mee met onderzoek


Binance zit flink in de knoop met overheden van over de hele wereld. Naast het feit dat De Nederlandsche Bank (DNB) de cryptobeurs heeft gedwongen om uit Nederland te vertrekken doen verschillende overheidsinstanties onderzoek naar Binance en zijn zusterbedrijf Binance.US, waaronder de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Maar Binance.US werkt naar verluidt niet bepaald mee.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

SEC nog niet klaar met visexpeditie omtrent Binance.US

De SEC heeft op donderdag een motie ingediend in zijn rechtszaak tegen Binance.US, waarin het de exchange ervan beschuldigt niet mee te werken met een lopend onderzoek. De beleidsmaker zegt dat Binance.US ‘slechts ongeveer 220 documenten heeft overhandigd’. Veel van deze documenten zijn naar verluidt bovendien onbegrijpelijke screenshots en documenten zonder data en handtekeningen.

Eerder heeft Binance.US de SEC ervan overtuigd dat uitsluitend lokale medewerkers bij de activa van het bedrijf en dus bij de activa van klanten kunnen. Maar er gaan geruchten dat ‘Binance International’ geld van klanten zou hebben gebruikt voor zijn eigen doeleinden, mogelijk op een vergelijkbare manier als FTX heeft gedaan.

De internationale ‘versie’ van Binance zou volledig losstaan van Binance.US, maar er gingen geruchten dat het internationale bedrijf onder leiding van Changpeng Zhao (CZ) gewoon bij de activa van Binance.US kon. Nu Binance.US maar weinig documenten heeft gestuurd, twijfelt de SEC hieraan. Binance.US gebruikt namelijk de custody-software Ceffu, die Binance International ook gebruikt.

Eerder deze week noemde Binance.US de zoektocht van de SEC een ‘zinloze visexpeditie’. Kennelijk neemt de SEC hier geen genoegen mee, en zet het de expeditie voort.

Advertisement

Meer topmensen vertrekken bij Binance.US

Ook werd onlangs bekend dat de CEO van Binance.US, Brian Shroder, naar verluidt zijn taak neerlegt, samen met meer dan 100 andere werknemers. Daarmee verdwijnt ongeveer een derde van alle werknemers bij het bedrijf. De interim-CEO zou sindsdien Norman Reed zijn, die voorheen de juridische afdeling heeft gerund.

Maar ook hier is nog geen einde aan gekomen. Volgens The Wall Street Journal vertrekken ook Krishna Juvvadi, het nieuwe hoofd van de juridische afdeling, en Chief Risk Officer Sidney Majalya. Binance heeft het nog niet bevestigd, noch een verklaring gegeven.

Sources


Article information

Author: Beth Jackson

Last Updated: 1699173004

Views: 884

Rating: 3.8 / 5 (61 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Beth Jackson

Birthday: 1914-09-26

Address: 762 Kenneth Hill Apt. 546, Sandraborough, WI 74068

Phone: +4571075686720222

Job: Quantum Physicist

Hobby: Snowboarding, Billiards, Chocolate Making, Camping, Arduino, Scuba Diving, Ice Skating

Introduction: My name is Beth Jackson, I am a accomplished, candid, resolved, bold, strong-willed, intrepid, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.